Продавайте на Zakupka.com
Тендери
Мобільний додаток
Оплата і доставка
Контакти порталу
Як вибрати соковитискач?

Як вибрати соковитискач?

20 лютого, 2024

Як вибрати соковитискач

Склянка свіжого соку з ранку - це не тільки смачно, але і дуже корисно. А отримати фреш зараз можна лише за кілька хвилин за допомогою соковижималки . Особливо без цього приладу не обійтися людям, які ретельно стежать за своїм харчуванням через деякі недуги. Також соковитискач стане у нагоді батькам, які для зміцнення імунітету можуть балувати дітей смачним напоєм. Причому, що сучасні соковижималки є багатофункціональними приладами, за допомогою яких можна отримати не тільки соки, а й пюре, нектари або навіть різні овочеві коктейлі.

Але як вибрати соковитискач для дому правильно? Адже різноманіття вибору моделей може вивести з рівноваги навіть досвідчену господарку. Причому широкий асортимент може вивести із рівноваги навіть досвідчену господарку. А щоб не помилитися і зрозуміти, який соковитискач краще достатньо уважно ознайомитися з даним матеріалом і докладно вивчити основні особливості вибору техніки.

Як вибрати соковитискач за типом?

Щоб дізнатися, який соковитискач краще достатньо розуміти, що прилад буде вам корисний не тільки в спеку року. Навіть узимку ви гарантовано користуватиметеся корисним пристроєм для створення найсмачніших фрешів на основі фруктів та овочів. До того ж саме соки - це чудовий спосіб підтримувати своє здоров'я на необхідному рівні без зайвого клопоту.

Дізнатися, який соковитискач краще саме для вас вам допоможе її тип. Отже, якщо ви хочете зрозуміти, як вибрати соковитискач для цитрусових , то тут ви зіткнетеся лише з 2 типами приладів: ручним та електричним . Особливо цитрусові соковижималки припадуть до душі любителям апельсинових соків. З їхньою допомогою отримати апельсиновий фреш можна дуже швидко, легко і без будь-яких фізичних зусиль. Для цього вам потрібно буде просто розрізати цитрус на 2 половинки і одну з них насадити на конус приладу. Підібрати конус можна за величиною самого плода, а за допомогою обертальних рухів за кілька хвилин отримати смачний сік. Звичайно, цитрусові соковитискачі не характеризуються високою потужністю. Але незважаючи на це, вони дуже економічні та відрізняються доступною ціною.

Як вибрати шнекову соковитискач також не складе труднощів. Вони дуже функціональні, а принцип роботи полягає у тиску плодів спеціальним шнеком. Далі отримана рідина буде просочуватися в ємність приладу макуха затримуватися в ситі. Варто зазначити, що для функціонування приладу не потрібно проведення розігріву рідини, відповідно отриманий сік повністю збереже свої цінні якості.

Фахівці відзначають, що шнекові пристрої зі всіх моделей соковитискачів можна впевнено вважати найефективнішими. Саме тому вони дуже цінуються серед любителів здорової їжі, оскільки тільки завдяки шнековій моделі можна отримати максимально високу концентрацію вітамінів лише в одній склянці соку.

Загалом серед плюсів шнекових моделей можна виділити максимальний віджимання та тривалий термін зберігання отриманого напою, який може становити до 2 днів.

Не знаєте, як вибрати соковитискач для томатів та інших овочів? Тоді сміливо віддавайте перевагу відцентровим пристроям. До речі, використовувати їх можна абсолютно для будь-яких овочів та фруктів. Тобто, якщо ви хочете дізнатися, як вибрати універсальну соковижималку , то саме відцентровий апарат стане для вас ідеальним варіантом. Вони здатні створити найсмачніший сік навіть із ягід з кісточками, тому конструкційно вони відрізняються від усіх аналогічних приладів. Принцип дії ґрунтується на подрібненні плодів на спеціальній тертці. Далі отримана маса надходитиме в сепаратор, який у процесі роботи відокремлює нектар від м'якоті.

Варто зазначити, що сепаратор у відцентрових моделях може бути циліндричним або конічним. При цьому кожен має низку своїх унікальних особливостей. Сепаратор конічного типу здатний в автоматичному режимі видаляти макуху. Причому активізувати цей процес можна легким натисканням однієї кнопки. Але є і мінуси. Наприклад, ви не зможете отримати достатньо соку, ніж від соковижималки ручного типу. Хоча саме конічний сепаратор може переробити величезну кількість плодів за короткий проміжок часу. А ось циліндричний сепаратор відрізняється більшою продуктивністю і разом із цією великою кількістю отриманого соку. Звичайно, як вибрати соковитискач для яблук , а також інших фруктів і овочів все ж таки вирішувати вам, але в даному випадку прилад з циліндричним сепаратором - це ідеальний варіант для швидкого приготування найсмачніших напоїв.

Як вибрати соковитискач по потужності?

Як підібрати соковитискач

Багато в чому саме потужність є визначальним фактором при виборі приладу для приготування фрешів. Від нього залежить швидкість приготування і час безперебійної роботи всього апарату. Але найголовніше про що вам розповість потужність, то це про чистоту отриманого фрешу. Відповідно, чим потужнішим буде обраний вами прилад, тим швидше обертатиметься сепаратор пристрою, а ви в результаті отримаєте вітамінізований фреш з м'якоттю. Також варто пам'ятати, що потужність у шнекових соковижималках завжди набагато нижча за інші моделі, але й ціна на них менша.

Загалом фахівці зазначають, що потужність цитрусових моделей зазвичай не перевищує 100 Вт. А потужність шнекових може сягати 500 Вт. При цьому найпотужнішими залишаються відцентрові моделі з показниками до 2000 Вт.

Як вибрати соковитискач для фрешу за матеріалом корпусу?

Найчастіше виробники випускають соковижималки в корпусі із пластику . Причому в даному випадку варто виділити ряд істотних плюсів, адже пластик дуже легкий за вагою, добре миється і відрізняється великою різноманітністю кольорів на будь-який смак. Але всі плюси перекривають мінуси, тому що пластик досить крихкий матеріал. Тому важливо стежити за станом соковижималки та експлуатувати прилад у пластиковому корпусі якомога обережніше.

Не знаєте, як підібрати соковитискач для овочів та фруктів відмінної якості? Зробіть акцент на приладах у металевому корпусі. Вони створюються з алюмінію (анодованого) або нержавіючої сталі . Причому останній варіант є найбільш практичним та надійним. Нержавіюча сталь відома своїми унікальними експлуатаційними показниками. Крім цього, корпус з нержавіючої сталі завжди виглядає красиво і дуже дорого. А ось бюджетніші прилади з алюмінію менш надійні в експлуатації. Але при цьому пристрої виглядають не гірше за моделі з нержавіючої сталі.

Важливо пам'ятати, що незважаючи на функціональність та довговічність металевих соковитискачів, їхня вартість завжди в рази перевищує ціну пластикових пристроїв. Але якщо ваш бюджет досить обмежений, ви також можете віддати перевагу пластиковим соковижималкам, які при дбайливому відношенні прослужать дуже тривалий час без поломок або інших несправностей.

Як вибрати соковитискач за обсягом?

Об'єм ємності для свіжого соку - це важливий критерій, який дозволить підібрати оптимальну саме для вас модель апарату. До речі, деякі моделі оснащені одночасно двома резервуарами: для соку і макухи. Але головне при виборі - це все ж таки резервуар для чистого соку, який ви в результаті отримаєте. Зазвичай ємність може становити від 200 мл і закінчуючи 2 літрами, тому перед покупкою важливо уточнити для себе, який саме контейнер вам потрібен.

Звичайно, якщо вживати фреш ви будете в невеликій кількості, то краще зупинитися на моделі в 200 мл. А ось для переробки врожаю чи приготування соку для всієї родини краще підбирати більш габаритні пристрої.

Якщо ви не знаєте, як вибрати професійну соковитискач , то пам'ятайте, що багато моделей мають спеціальний резервуар для м'якоті. За цим критерієм пристрою ділять на прилади з контейнерами для м'якоті та без. Звичайно, по можливості віддавайте перевагу моделям з окремим контейнером. У такому разі вам не потрібно після приготування фрешу повністю розбирати весь пристрій та проводити його очищення від відходів. Причому чим більше буде ємність, тим рідше вам необхідно буде проводити очищення обладнання від макухи. А ось для переробки великої кількості плодів або приготування величезної порції фрешу для гостей краще проводити в соковижималці із вбудованим контейнером для макухи. У деяких моделях вони можуть становити до 3 л, при цьому вони легко миються і не потребують спеціального догляду.

Управління соковитискачів

Який соковитискач краще

Величезний плюс соковитискачів у тому, що керувати ними досить легко та просто. В основному всі моделі приладів керуються однією кнопкою, яка запускає процес приготування фрешу. Також соковитискачі можуть мати кілька додаткових режимів та опцію реверсу (виключно в шнекових пристроях). Останню функцію можна використовувати в тому випадку, якщо відходи заблокували роботу всього шнекового приладу. А щоб привести в дію інші опції, досить просто прочитати інструкцію до обраної вами моделі приладу. Зазвичай компанії-виробники дуже доступно описують принцип дії кожного апарату, тому на вивчення характеристик соковижималки у вас піде лише кілька хвилин.

Але також варто виділити один момент – простотою управління відрізняються виключно побутові прилади , призначені для домашнього використання. Тому якщо вас цікавить професійна модель пристрою, будьте готові до того, що доведеться витратити час на вивчення її роботи. Найчастіше професійні соковижималки мають спеціальний електронний дисплей. Тобто з її допомогою ви зможете запускати різні режими роботи або програмувати процес приготування. Налаштувати роботу системи можна через практичну сенсорну панель.

Виробники соковитискачів

Як свідчить практика, всім покупців важливий як функціонал соковижималок, а й бренд. Багато в чому компанія-виробник грає визначальну роль при виборі пристрою, адже всі знають, що популярна торгова марка цінує свою репутацію та випускає якісну продукцію, підтверджену міжнародними сертифікатами якості. Також відомі бренди дають офіційну гарантію на весь свій асортимент, як наприклад, компанії Scarlett , Philips або Maestro . Відповідно, роблячи вибір на користь перевіреної марки, ви можете бути впевнені в безпеці експлуатації приладу, а також його надійності та довговічності. Не кажучи вже про надійність технічних аспектів, включаючи достатню потужність двигуна, хорошу електронну начинку соковитискачів, а також легкий та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс.