Продавайте на Zakupka.com
Тендери
Мобільний додаток
Оплата і доставка
Контакти порталу
Як вибрати постільну білизну?

Як вибрати постільну білизну?

20 лютого, 2024

Як вибрати постільну білизну

Значну частину свого життя ми проводимо саме уві сні, тому для кожного важливо забезпечити якісні умови для повноцінного відпочинку. Не секрет, що від того, як ми спимо, залежить багато чого: наше самопочуття, настрій і навіть здоров'я, адже неправильне становище або незручна постільна білизна може викликати не тільки дискомфортні відчуття, але й безліч супутніх проблем, включаючи головні болі, запаморочення і т.д. А щоб забезпечити собі повноцінний та здоровий відпочинок достатньо враховувати деякі нюанси та вибирати постільну білизну високої якості. Не тільки ліжко та спальні приналежності повинні відрізнятися гідною якістю, а й аксесуари.

До речі, багато хто не надає постільній білизні необхідного значення і дуже дарма. Це зумовлено тим, що від якості постільних аксесуарів залежить ваш сон та комфорт. Ваше тіло мінімум 7-8 годин стикатиметься з білизною для сну, тому не забувайте про цей нюанс і віддавайте перевагу тільки максимально якісній продукції. А дізнатися, яку постільну білизну краще ви можете прочитавши цей матеріал. Поради фахівців допоможуть вам зрозуміти, яка постільна білизна краща і як вибрати постільну білизну, яка підійде саме вам.

Яка тканина краща для постільної білизни: види та особливості

Постільна білизна виготовляється з різних видів тканини. При цьому кожен матеріал характеризується унікальними особливостями, які необхідно враховувати при виборі комплекту . Тому щоб зрозуміти, яку постільну білизну краще вам достатньо ознайомитися з властивостями кожної тканини і зробити вибір на користь оптимального набору постільних аксесуарів за всіма критеріями .

Важливо розуміти, що варіантів постільної білизни існує безліч, тому довіряйте своїм очам і, звичайно ж, внутрішнім відчуттям при виборі набору, адже це допоможе вам створити максимально якісні та комфортабельні умови для відпочинку та розслаблення. Особливо фахівці рекомендують звертати увагу на натуральні матеріали. Вони вирізняються приємними тактильними відчуттями. При цьому вони добре пропускають повітря, вологу і не викликають алергічних реакцій. До них відносять бязь , ранфорс, а також поплін та сатин .

Не знаєте, як вибрати постільна білизна? Враховуйте особливості тканини та робіть акцент тільки на якісних наборах. Особливість попліну в тому, що матеріал складається з унікального сплетення тонких та грубих ниток. Тобто тонкі нитки витончено переплітають грубіші, причому товсті нитки ховаються всередині, а тонкі і м'які зовні тканини. Основною родзинкою попліну є його дуже презентабельний зовнішній вигляд і блиск. Але є і мінус - неякісна поплін може просвічувати, тому краще, якщо постільні приналежності будуть мати білий колір.

Загалом поплін має безліч переваг, до яких варто віднести практичність через відсутність прасування, а також унікальний лиск і низьку ціну.

яка постільна білизна краща

Як вибрати постільну білизну із сатину без помилок? Тут також усе досить просто. Головне пам'ятати, що якісний сатин не може коштувати дешево, тому вибираючи комплект білизни, робіть акцент на преміальних наборах аксесуарів для сну від якісних виробників. Сатин можна сміливо віднести до матеріалів люкс рівня , адже він характеризується м'якістю, екстра гладкістю та розкішним зовнішнім виглядом. Свого роду сатин - це бавовняний шовк, який відрізняється підвищеною зносостійкістю та міцністю до 180 гр/м². своїм блиском він зовсім не поступається атласу , але при цьому повністю зберігає теплоту та унікальні властивості бавовни . Відповідно будь-якого користувача чекають лише приємні враження та підвищений комфорт від використання такої білизни.

Виготовляють сатин із бавовняних ниток кількох видів, тому ви можете вибрати набір створений на основі матової, щільної або злегка шорсткої нитки на вибір. Причому в комплекті ви гарантовано отримаєте набір постільних аксесуарів, на якому не буде утворюватися жодної складки. Також сатинові набори мають унікальний блиск, який не втрачає своїх первісних властивостей навіть після кількох років активної експлуатації. До речі, сатинові набори відмінно тримають тепло і чудово підходять для осінньо- зимового періоду. Але є один недолік - це дуже висока ціна білизни, яка цілком виправдана гідною якістю продукції для сну та відпочинку.

Як вибрати постільну білизну з бавовни? Бавовняні постільні аксесуари на сьогоднішній день користуються найбільшою популярністю. Це зумовлено різноманітністю бавовни, адже з одного матеріалу можна отримати різні полотна. При цьому кожен тип матеріалу буде відрізнятися якістю та щільністю, але одночасно з цією бездоганною якістю та довговічністю. Варто відзначити, що набір постільної білизни з бавовни може легко витримати величезну кількість прань. Крім цього, бавовняні набори не накопичують статичну електрику та характеризуються відмінними звукопоглинаючими властивостями.

Як вибрати постільну білизну з полікоттону і як вибрати постільну білизну з ранфорсу без помилок? У чому відмінності та на що звертати увагу насамперед? Для цього варто розуміти, що вироби з полікоттону та ранфорсу характеризуються відмінними зносостійкими якостями. До речі, саме дані матеріали відносять до категорії преміум, тому роблячи вибір на користь наборів з полікоттону або ранфорсу, ви гарантовано отримаєте високу якість комплектів, що тактильно нагадують дотик пелюсток квітів. Ніжні та надійні у використанні матеріали дуже популярні. А єдиним мінусом є лише надто висока вартість наборів.

Як вибрати розмір постільної білизни?

Що може бути незручніше неправильно підібраної за розміром постільної білизни? Мабуть, кожен стикався з цією проблемою, причому комфортно спати при цьому просто неможливо, а це, у свою чергу, загрожує поганим самопочуттям та настроєм. Варто відзначити, що підібрати ліжко за розміром досить не складно, головне орієнтуватися в основних правилах щодо вибору комплектів. Отже, для початку необхідно виміряти ліжко, відповідно матрац, ковдри та подушки . Зважайте на те, що в даному випадку значення має кожна деталь і навіть висота матраца у вашому ліжку. Наприклад, від висоти матраца залежить розмір простирадла .

До речі, компанії-виробники випускають постільну білизну в 3 розмірах: полуторному , двоспальному та євро розмірі. Отже, як вибрати постільна білизна, а також як вибрати одинарну постільна білизна? Для цього враховуйте, що наволочки можуть становити 70*70 см або 60*60 см. При цьому розмір простирадл у полуторних комплектах становить 150*215 см, а розміри підковдр 145*210 см.

Як підібрати постільну білизну Євро? Тут розмір наволочок може становити 50*70, а також 70*70 см. А ось розмір простирадл і наволочок 220*240 та 200*220 відповідно. Варто зазначити, що комплекти в розмірі Євро зараз на піку популярності, тому багато брендів випускають навіть преміальні колекції в дивовижних кольорах саме в цьому розмірі.

А ось з чим у вас точно не виникне питань, так це з тим, як вибрати подвійну постільну білизну , адже в даному випадку все залишається без змін: наволочки складають 60*60 або 70*70 см, простирадло - 200*220 і підковдра - 200*220 см.

Як вибрати постільну білизну за щільністю тканини?

Як підібрати постільну білизну

Важливо розуміти, що щільність тканини відіграє не останню роль у виборі комплекту спальних аксесуарів. Ось чому необхідно не упускати з уваги цю деталь, оскільки чим вище буде щільність тканини, тим міцніше, надійніше і, якісніше виявиться ваша покупка. Зазвичай щільність тканини дорівнює кількості ниток на 1 см2. Показник показує виробник безпосередньо на етикетці набору. Але побачити щільність в описі набору ви зможете тільки в тому випадку, якщо вибраний комплект буде виготовлений якісним брендом-виробником.

Низькою вважається щільність до 30 ниток на 1 см², далі за зростаючою:

  • до 40 ниток на 1 см 2 - нижче середнього рівня;
  • близько 65 ниток на 1 см2 - середній рівень;
  • 80 - щільність вище за середній рівень;
  • 120 ниток - це висока щільність і, відповідно, гарна якість комплекту.

Звичайно, вартість постільного комплекту високої щільності буде істотно вищою за вироби з низькою щільністю, але будьте впевнені, що витрачені кошти будуть повністю виправдані, оскільки така покупка прослужить у рази довше за бюджетний варіант. До речі, можна відзначити, що найнижчою щільністю має бязь, непоганою якістю характеризується бавовна і льон, а середньою якістю – турецький шовк . А ось сатин, китайський шовк та перкаль відносять до тканин преміального рівня, відповідно вони відрізняються максимально високими показниками щільності та надійності у використанні.

Як вибрати постільну білизну?

Дизайн комплектів постільних аксесуарів - це індивідуальний вибір кожного, але все ж таки фахівці рекомендують звертати увагу на деякі моменти. Наприклад, краще віддавати перевагу кольорам, які гармонійно поєднуються із загальним стилем вашої спальні. Але якщо у вас виникнуть труднощі з вибором, то наголошуйте на класичних відтінках: білому або пастельних тонах.

Романтичним натурам підійдуть набори в ніжних відтінках із квітами, рюшами та волани. Спокійним і врівноваженим особистостям ідеально підійде білизна в теплих кольорах, а діловим - однотонні набори тканини жаккард .

Варіантів існує безліч, тим більше, що багато брендів випускають величезну кількість наборів у найрізноманітніших дизайнах на будь-який смак. За бажанням ви можете купити романтичний набір у рожевих весняних кольорах або зробити акцент на класичному комплекті у білому кольорі.