Продавайте на Zakupka.com
Тендери
Мобільний додаток
Оплата і доставка
Контакти порталу
Як вибрати орбітрек?

Як вибрати орбітрек?

20 лютого, 2024

Як вибрати орбітрек

Зараз у багатьох сучасних людей можна зустріти вдома тренажер. Завдяки спеціальному спортивному інвентарю можна суттєво заощадити цінний час на походи до спортзалу. Крім цього, багатофункціональні тренажери здатні опрацювати відразу кілька груп м'язів та надати комплексний ефект та дієвий результат. Але як підібрати тренажер для дому правильно? У такому разі фахівці радять звертати увагу на орбітреки . Вони ідеально підходять тим, хто хоче придбати степер, велотренажер та бігову доріжку одночасно. Тобто, лише один тренажер здатний замінити одночасно кілька функціональних пристроїв. Орбітрек чудово імітує ходьбу на лижах, а також веслування і спортивну ходьбу. Причому побачити перші результати можна за місяць активних тренувань. Але відразу зрозуміти, який орбітрек краще не просто. Це пов'язано з широким вибором моделей, які представлені в спеціалізованих інтернет-магазинах. А щоб не помилитися і точно дізнатися, який орбітрек краще, вам досить просто ознайомитися з даним матеріалом.

Отже, зрозуміти, який орбітрек краще вам допоможе клас обладнання. Якщо вам необхідно дізнатися, як вибрати орбітрек для дому , то в даному випадку ви можете наголосити на найбільш конструктивно простих моделях. Вони відрізняються мінімальним набором опцій та легкістю. Причому коштують такі пристрої досить дешево, але зі своїми функціями вони справляються на відмінно і бездоганно підійдуть для тих, хто вважає за краще займатися спортом у домашніх та комфортних для себе умовах.

А ось професійні моделі - це вже складніші за модифікацією агрегати, які мають широкий функціонал і високу стійкість до зносу. Відповідно використовувати такі спортивні машини можна експлуатувати в режимі нон-стоп, але якщо ви хочете купити професійну модель для дому, будьте готові до того, що вартість таких орбітреків дуже висока.

Як вибрати орбітрек за типом?

За типом навантаження орбітреки класифікують кілька категорій. Наприклад, хочете дізнатися, як вибрати орбітрек із сидінням з ремінним типом навантаження? Зверніть увагу на конструкцію. Такі орбітреки дуже прості, енергонезалежні та характеризуються доступною ціною. У таких моделях навантаження контролюється за допомогою спеціального ременя, який охоплює маховик. Але незважаючи на плюси у вигляді низької ціни і легкої ваги, все ж таки орбітреки з ремінним типом навантаження відрізняються дуже високою плавністю ходу маховика і нерівномірністю навантажень. Відповідно, така конструкція не сприятливим чином впливає на вузли тренажера і суглоби тренується. Та й загалом такі моделі відносять до застарілих варіантів, які сьогодні вже практично не випускаються.

Як вибрати механічний орбітрек правильно? Тут важливо враховувати, що навантаження безпосередньо залежить від захвату колодки маховика. При цьому такі моделі відрізняються великою кількістю плюсів: рівномірністю розподілу навантаження, можливістю створення максимальних навантажень на маховик і доступною ціною. Причому механічні орбітреки досить легкі за вагою та економічні у роботі. А єдиним недоліком таких орбітреків є зайвий шум при роботі, що може завдавати незручностей під час тренувань.

Як вибрати магнітний орбітрек і в чому його переваги? Фахівці відповідають, що ця система функціонує за рахунок переміщення спеціальних магнітів на пристрої до маховика. При цьому магнітні орбітреки досить практичні в експлуатації, тому що працюють практично безшумно та характеризуються мінімальним ступенем навантаження.

Як вибрати електромагнітний орбітрек і чим він відрізняється від магнітного? В даному випадку модель відрізняється кріпленням у певному положенні спеціальних електромагнітів. Навантаження в електромагнітних установках регулюється завдяки дії сили струму, що проходить через унікальні котушки магнітів. До речі, переваг у таких моделей чимало, адже до них відносять безшумність функціонування та досить широкий діапазон навантаження. Але серед мінусів виділяють дуже високу ціну та необхідність підключення таких орбітреків до електрики.

Як вибрати орбітрек по конструкції?

Як підібрати орбітрек

Конструкційно орбітреки можуть бути складними та автономними. Завдяки чому ви можете підібрати найбільш оптимальний для себе варіант, що максимально гармонійно впишеться в інтер'єр вашого будинку. Наприклад, складні конструкції зараз дуже популярні завдяки можливості їх складати. При цьому вони займають небагато місця і при необхідності можуть зберігатися в будь-якому зручному для вас місці в квартирі або будинку (комори або навіть під ліжком). А якщо ви любите подорожувати, але не уявляєте своє життя без спорту, тоді доладна конструкція стане вашим ідеальним помічником у досягненні бездоганних форм. Єдиним недоліком складних конструкцій служить їх зайва крихкість, тому назвати їх надійними досить важко через занадто велику кількість деталей, що згинаються.

Автономні моделі дуже практичні, але не відрізняються можливістю складатися у будь-якому зручному місці. При цьому встановити їх можна в будь-якому місці, де немає електромережі, тому що функціонувати вони здатні автономно – за допомогою генераторів або батарейок.

Як вибрати орбітрек по довжині кроку?

На ефективність і як результат результатів тренувань впливає довжина кроку орбітрека. Ось чому дуже важливо враховувати цей параметр перед покупкою тренажера. У разі неправильного вибору пристрою по довжині кроку будьте готові до того, що на вас чекатимуть незручності в експлуатації і навіть розвиток проблем зі здоров'ям.

Фахівці відзначають, що в середньому домашні орбітреки характеризуються довжиною кроку до 40 см. При цьому невеликі пристрої (до 170 см) відрізняються довжиною кроку до 35 см, тренажери до 180 см показниками 40 см, а більші моделі від 190 см відповідно відрізняються довжиною кроку більше 40 см. Для максимальної зручності експлуатації краще наголошувати на моделях, в які даний показник може регулюватися, оскільки тільки в такому випадку користуватися орбітреком зможуть усі члени вашої родини.

Функціонал орбітреків

Який орбітрек краще

Як додаткові можливості орбітреків можуть виступати:

  • зручні сидіння для використання тренажера як велотренажера, що особливо підійде людям похилого віку;
  • вимірювачі пульсу (наявність даної опції ідеально підійде людям із хворобами серця);
  • наявність коліщаток дозволить за необхідності переміщати тренажер без докладання зусиль;
  • наявність підставки під пляшки, особливо актуальна для активних любителів спорту, адже під час інтенсивних занять рекомендується багато пити рідини, а наявність такої зручної деталі дозволить не відволікатися від занять;
  • можливість підключення до Інтернету (опція дозволить під час занять слухати музику або дивитися відео через Інтернет);
  • Складна конструкція орбітрека - це ще один додатковий бонус, завдяки якому можна суттєво заощадити місце у будинку. Але враховуйте, що дешеві складні моделі не відрізняються достатньою плавністю ходу;
  • Утримувачі для книг - це додатковий елемент, який припаде до душі любителям почитати під час занять.

Виробник орбітреків

Розібравшись із функціоналом та основними технічними характеристиками важливо не забувати про компанію-виробника, адже від бренду також залежить надійність та тривалість служби тренажера. Відомі бренди свого роду є гарантією відмінної якості, адже популярні компанії ретельно стежать за своєю репутацією і випускають тільки надійну в роботі продукцію, міцність якої підтверджена щасливими відгуками покупців по всьому світу. Компанії HouseFit , Hop-Sport і Sportop входять до трійки лідерів з виготовлення спортивного інвентарю, тому роблячи вибір на користь товарів брендів ви можете бути впевнені в якості та їх відмінних технічних характеристиках.

Функціональність, відмінна міцність конструкції та надійність - це далеко не весь список можливостей, які ви можете отримати, роблячи вибір у бік відомого бренду. Тому краще наголосіть на оригінальності і намагайтеся уникати невідомих брендів, які не можуть надати гарантію на свою продукцію.