Продавайте на Zakupka.com
Тендери
Мобільний додаток
Оплата і доставка
Контакти порталу
Як вибрати лазерний рівень?

Як вибрати лазерний рівень?

20 лютого, 2024

Лазерні рівні

При будівництві будь-яких споруд люди використовували додаткові прилади для вимірювання. До речі, одним із основних вважався рівень, який був головним вимірювальним аксесуаром будь-яких будівельно-ремонтних робіт. З його допомогою можна з точністю визначити горизонтальність чи вертикальність будь-якої конструкції. Адже суворі показники горизонтальності чи вертикальності вважаються важливими характеристиками не тільки стійкості приміщення, але й безпеки для оточуючих. Але як вибрати лазерний рівень та який лазерний рівень кращий? Адже відповісти на ці питання іноді складно навіть досвідченим будівельникам. У чому складнощі? Експерти стверджують, що складнощі можуть виникнути через різноманітність варіантів будівельних приладів для вимірювання. Раніше майстри користувалися примітивнішими моделями, для використання яких не вимагалося мати якихось особливих навичок. Але зараз ринок будівельної продукції значно зріс. Відповідно лінійка вимірювальних приладів також.

Сьогодні величезним попитом користуються лазерні моделі, які дуже функціональні та практичні у застосуванні. Їх рекомендується застосовувати для зовнішньої, а також внутрішньої обробки споруд (особливо тих приміщень, де важлива точна розмітка). Тим більше, що останні роки спостерігається справжній квартирний бум, коли господарі приділяють особливе значення внутрішній обробці своїх квартир, будинків або заміських котеджів. Але разом із цим, як вибрати лазерний рівень і який лазерний рівень кращий? Адже це не одноразовий будівельний аксесуар, особливо для професійних будівельників, яким дуже важливо знати, як вибрати лазерний рівень для подальшої роботи.

Як вибрати рівень будівельний лазерний на вигляд?

Види лазерних рівнів

Зазвичай про те, як вибрати лазерний нівелір виникають проблеми. Але це обумовлено відсутністю достатніх знань, які допоможуть зробити правильне рішення. Так, наприклад, перед покупкою будівельного вимірювального приладу фахівці спочатку радять визначити собі вид пристрою. Отже, найбільш популярний вид - це рівні, що самовирівнюються. При цьому вони поділяються на кілька підвидів, які розрізняють за типом компенсатора. Тому перший підвид є конструкцією з компенсатором маятникового магнітно-демпферного типу, а другий - сучасним компенсатором електронного типу. У такі пристрої вбудовані унікальні датчики нахилу, які дозволяють максимально точно визначити будь-яке відхилення від горизонтальної площини. Відповідно точність таких рівнів просто вражаюча і становить лише 1 мм на цілих 10 м! Природно, пристрій такої точності - це справжня знахідка для тих, хто займається будівельними роботами, які вимагають максимально грамотного підходу та вимірювань.

Ще одним унікальним та сучасним типом вимірювачів є ротаційний вигляд . До речі, їхня точність ще більше дивує, тому що похибка може становити лише 0,5 мм на 10 м! Зазвичай такі моделі використовують для виконання зовнішніх робіт (на вулиці), а також великих відстаней (наприклад до 1000 м). Звичайно, вся робота такого рівня здійснюватиметься за допомогою лазерного приймача, оскільки без додаткових аксесуарів на такій відстані не зможе функціонувати жоден прилад.

Але ротаційні прилади також ділять на кілька підвидів, тому якщо ви не знаєте, як правильно вибрати лазерний рівень, то враховуйте рекомендації фахівців. Наприклад, ротаційні пристрої:

  • можуть встановлюватися вручну, причому нині вони дуже актуальні і мають попит лише в деяких категорій будівельників;
  • ротаційні рівні напівавтоматичного типу, що характеризуються встановленням горизонтальної площини в автоматичному режимі, а ось вертикальною вже вручну. До речі, цей тип також перестає бути актуальним і відходить у минуле;
  • автоматичні моделі - це сучасні прилади, які є самовстановлюваними рівнями виключно з горизонтальною площиною (без вертикальної). Будівельники використовують їх лише для виконання вузькопрофільних завдань і лише по горизонтальній позначці. Причому даний тип приладів характеризується високою дальністю та точністю роботи, тому цей вид рівнів дуже затребуваний на будівельному ринку;
  • повністю автоматизовані рівні, які відносять до найпопулярнішої групи ротаційних приладів для виміру.

Звичайно, багато хто все одно можуть виникнути труднощі з тим, як вибрати лазерний рівень 3d або більш простий прилад для побутового застосування. Але все ж таки вам слід зрозуміти, що сучасні установки є більш точними та функціональними. Тому, навіть якщо ви хочете купити пристрій для домашньої експлуатації, зробіть акцент на більш інноваційних моделях рівнів, які нададуть вам максимально точні дані щодо вимірювань на будь-якій площині.

Як вибрати лазер для будівельних робіт за кольором?

До речі, колір лазерного променя не має ключової ролі при проведенні вимірювань. Тому цей параметр можна вибирати за смаком та залежно від особистих уподобань. Наприклад, зелений колір є контрастнішим, а ось червоний завжди добре видно на будь-яких поверхнях. Але для порівняння, зелений додасть майже метр робочого діапазону. При цьому він зовсім не блякне при сонячному освітленні, що особливо важливо для будівельників, які працюють на вулиці.

Лазерний рівень зеленого кольоруЛазерний рівень червоного кольору

Точність будівельних лазерних рівнів

Точність - це, мабуть, один із найважливіших критеріїв при виборі рівня. Адже саме від не залежатиме результат роботи будівельної бригади, тому особливе значення приділяйте саме цьому параметру. Отже, щоб перевірити рівень на показник точності, вам достатньо поставити прилад на спеціальний штатив і включити при цьому лазерні промені. Розгорнувши один край вам знадобиться зробити позначку на стіні і далі, навколо своєї осі повернути рівень так, щоб дійти до іншого краю. Після того, як пристрій прийде в норму і стабілізується, ви зможете визначити його точність. Тобто при збігу променя з позначкою ви можете бути впевнені в абсолютній точності вашого рівня.

Важливо враховувати, що на будівельному ринку можна знайти безліч рівнів, які характеризуються різними технічними особливостями та практичністю. Але не завжди ціна відіграє визначальну роль, адже перед покупкою вам слід насамперед уточнити для себе, для яких саме завдань ви плануєте зробити покупку. Звичайно, експерти не радять купувати найдешевші прилади, адже точності та навіть повноцінної нормальної роботи ви можете від такого приладу навіть не чекати. Але й надто дорогі установки для простого побутового застосування вам також не знадобиться. Тоді який пристрій вибрати?

Тут фахівці одностайно радять купувати моделі з лінійки продукції, що самовирівнюється. По-перше, вони дуже зручні та практичні у застосуванні, тому вони суттєво заощадять ваш час і навіть нерви на проведення точних вимірювань. А по-друге, такі рівні не вимагають особливих навичок для роботи, тож впоратися з ними зможуть навіть діти.

Виробники будівельних лазерних рівнів

Спочатку рекомендується встановити для себе, який саме прилад вас цікавить, тому що побутові та професійні моделі мають деякі відмінні риси. Наприклад, для дрібних та періодичних робіт підійдуть недорогі прилади від будівельних брендів типу Firecore тощо. До речі, бюджетні лінійки не відрізняються великим вибором, але все ж таки вони ідеально підійдуть для здійснення класичних робіт з вимірювання поверхонь. Також такі моделі відмінно підійдуть як подарунок, адже недорогі автоматичні моделі здатні вирішити велику кількість різних завдань.

На увагу заслуговують і прилади брендів ADA PROLiner і Bosch. Лінійка компаній дуже різноманітна, тому кожен покупець зможе вибрати для себе найбільш оптимальну за функціоналом та практичністю модель. Крім цього, цінова політика багатьох популярних брендів є дуже лояльною, що дозволяє торговим маркам встановлювати прийнятні ціни на товари свого виробництва.

Уровень BoschУровень ADA

Але якщо для вибору побутових пристроїв достатньо звернути увагу на ціну та виробника, то для покупки професійної установки слід докласти більше зусиль. Це зумовлено тим, що для вибору професійного приладу необхідно враховувати ряд критерій, адже точність - це один з найголовніших параметрів, тому від неї залежатиме який рівень ви купите надалі. Також можна звернути увагу на додатковий функціонал рівнів. Наприклад, для тих, хто працює у сфері будівництва великих фундаментів, доріг та мостів підійдуть рівні автоматичного ротаційного типу. Вони характеризуються високою дальністю роботи і, звичайно ж, відмінною точністю. Але слід розуміти, що ціна таких приладів буде також високою. Хоча все ж стежте за наявністю додаткових опцій, адже багато професійних моделей коштують у рази дорожче лише через логотип на самому пристрої. У такому разі не слід переплачувати за бренд, адже вас мають цікавити лише технічні характеристики рівня, його точність та практичність в експлуатації.