Продавайте на Zakupka.com
Тендери
Мобільний додаток
Оплата і доставка
Контакти порталу
Як вибрати червону ікру?

Як вибрати червону ікру?

20 лютого, 2024

як вибрати червону ікру

Уявити собі святковий стіл без бутербродів із червоною ікрою просто неможливо. Смачна та апетитна червона ікра – це незамінний продукт усіх заходів. Але все ж таки це досить дорогий продукт, до вибору якого слід поставитися максимально відповідально. Адже погодьтеся, ніхто не хоче придбати підробку і цим зіпсувати настрій собі та своїм гостям. А щоб зрозуміти, як купити цей продукт правильно, достатньо ознайомитись із рекомендаціями експертів.

У цій статті ви гарантовано дізнаєтеся, який продукт корисніший і кращий, адже різноманітність вибору приємно дивує. У продажу представлена велика кількість різних видів, але як не купити підробку? Не секрет, що зараз помилитись може навіть досвідчений споживач. А що таке справжня червона ікра, як відрізнити підробку і зробити правильне рішення на користь натурального продукту, ви дізнаєтеся вже в цій статті.

Як вибрати червону ікру на вигляд?

Залежно від того, з якої риби було вироблено продукт визначається і вид самої ікри. Причому різниця буде відчутною не лише у зовнішніх показниках, а й у смакових. Отже, виділяють 6 основних видів:

види червоної ікри

  • як визначити червону ікру риби кета ? Для цього враховуйте, що діаметр ікринок у даному випадку становитиме близько 7 мм, а колір самої ікри буде бурштиновим. При цьому серед решти саме від цього виду продукту відрізняється ніжним смаком з відтінками жирності;
  • ікра чавича зазвичай становить 6 мм у діаметрі і має яскраво-червоний відтінок та гострий смак;
  • продукт з риби кижуч не перевищує діаметр 4 мм і має бордовий відтінок, а смак з невеликою гіркуватістю. Смак досить специфічний, тому даний сорт підійде справжнім гурманам, які воліють відкривати нові смаки страв;
  • ікра з горбуша – це найбільш універсальний варіант, який ми можемо часто побачити на полицях у супермаркетах та продуктових магазинах. Зазвичай колір ікри з горбуша - світло-жовтогарячий, а діаметр ікринок становить не більше 5 мм і не менше 3 мм;
  • нерка - це ще одна риба з якої отримують ласощі. Діаметр ікринок риби нерки становить близько 3 мм. Але продукт темно-червоного кольору з гіркуватістю досить специфічний, тому його також більше віддають перевагу гурманам;
  • ікра форелі оранжевого кольору з діаметром ікринок близько 2 мм має солоний смак і просто ідеально підходить для створення незвичайних кулінарних шедеврів (канапе, оригінальних бутербродів тощо).

Вирішувати, яка червона ікра краще вам доведеться самостійно, тому що вибір даного продукту – це виключно справа смаку. Комусь подобається смак з гіркуватістю, а комусь ніжніший і солоніший. Але незалежно від вибору пам'ятайте, що тільки продукт хорошої якості відповідатиме очікуванням.

Як вибрати червону ікру у банку в залежності від сорту?

Отже, якщо ви не знаєте, як вибрати ікру лосося або будь-якої іншої риби, то наголошуйте на своїх смакових побажаннях. Нейтральний або солодкуватий присмак є у ікри горбуші або кети, а ось гіркота присутня в ікрі кижуча. Але цього не завжди достатньо, щоб зрозуміти який продукт необхідно купити. Оцінити ікру можна також в залежності від її сорту.

ікра у скляній банці ікра у банку

Існує кілька основних сортів зернистого продукту, на які рекомендується звертати увагу при виборі:

  1. перший сорт є найкращим, так як у банку ви знайдете ікринки лише одного виду риби без змішування одночасно кількох видів. Вони будуть відрізнятися повністю ідентичною формою, кольором і, звичайно ж, розміром. Причому візуально вона виглядає дуже апетитно, тому що ви не знайдете зіпсовані чи м'яті ікринки у банку. Перший сорт також характеризує те, що всі ікринки вільно ковзатимуть по банку, при цьому не прилипаючи один до одного. А на вигляд така вона створюватиме враження м'якості та пружності;
  2. другий сорт - це ласощі, які передбачає змішання кількох видів риби. У банку деякі ікринки можуть бути пошкоджені та навіть злипатися між собою. Також товар другого сорту не матиме однорідного кольору (через змішання відразу кількох сортів). Причому фахівці не рекомендують купувати цей сорт ікри. Найчастіше він містить велику кількість рідини та різних консервантів.

Як вибрати червону ікру: користь для здоров'я

Ласощі мають безліч переваг, адже продукт надзвичайно багатий на білки, мінерали та жирні амінокислоти. Причому на 100 грам припадає добова норма всіх необхідних елементів для людини, а саме у потрібній кількості залізо, фолієва кислота та калій.

До речі, цей товар не є надзвичайно калорійним продуктом, тому що в 100 грамах міститься лише 261 ккал, тому включати його до раціону можна навіть тим, хто ретельно стежить за фігурою. Але експерти нагадують, що краще ікру вживати в охолодженому вигляді та ложкою, а не в тандемі з бутербродом.

Отже, яка червона ікра краща для жінок та підтримки жіночої краси? Вона допоможе зберегти молодість шкіри, а деякі фахівці навіть вважають ікру справжнім джерелом свіжості шкіри. Це зумовлено багатим складом продукту. Він багатий на вітаміни Д, Е та А, які як відомо, є найкращими помічниками у підтримці жіночої краси та здоров'я. Корисна ікра і при вагітності, тому що в ній міститься фолієва кислота, а вона є важливим елементом для правильного дозрівання плода. При цьому решта складових продукту беруть активну участь у насиченні, а також регенерації та інших обмінних процесах жіночого організму.

Червона ікра

В ікрі немає вуглеводів, тому продукт засвоюється дуже легко і при цьому повністю. Але щоб продукт дійсно приніс вам користь, не навантажуйте ікру додатковим набором білків, жирів і тим більше вуглеводів. Для цього, як уже було сказано вище, достатньо вжити продукт у чистому вигляді без хліба та інших складових (хлібців тощо).

До корисних якостей можна віднести:

  • зміцнення опорно-рухового апарату та кісток;
  • нормалізацію обміну речовин;
  • омолоджуючий ефект;
  • покращення зору;
  • підвищення імунітету;
  • підвищення міцності судин;
  • нормалізацію серцевого ритму.

Загалом можна впевнено стверджувати, що ікра є корисною їжею для всіх категорій людей. Але оскільки вона не проходить теплову обробку, дітям до 3 років її використовувати не рекомендується. Також її вживання краще обмежити людям, які мають проблеми із шлунком.

Виробники червоної ікри

Як визначити справжню червону ікру від штучної? Для цього враховуйте компанію-виробника. Оскільки ікра - це чистий рибний продукт, то фахівці радять купувати товар у тих компаній, які займаються, а також мають можливість самостійно виловлювати та фасувати ікру для експорту до інших країн. Зазвичай, всі експерти в один голос стверджують, що найкращими виробниками ікри є такі країни, як США та Росія. Головне наголошувати на перевірених брендах, адже відомі торгові марки ретельно стежать за своєю репутацією і, відповідно, якістю продукції на кожному етапі виробництва. Такі компанії, як Камчадал, Норвен чи Шаланд пропонують покупцям продукцію вищої якості. Але пам'ятайте, що хороший продукт не може коштувати дешево, тому ціна товарів цих марок завжди трохи вища за аналоги.

Якщо ви хочете придбати бюджетніший продукт, але так, щоб якість товару при цьому не опускалася до другого сорту, фахівці рекомендують ретельно вивчити склад та етикетку на банку. Максимально докладна інформація про товар свідчить про хорошу якість ікри. Також на етикетці має обов'язково бути зазначений вид риби та кількість інгредієнтів. Пам'ятайте, що в хорошому продукті не буде зайвих компонентів, а лише ікра і сіль. інші добавки і тим паче небезпечні здоров'ю інгредієнти чи барвники (Е239 тощо.) свідчать, що від покупки варто утриматися.