Продавайте на Zakupka.com
Тендери
Мобільний додаток
Оплата і доставка
Контакти порталу
Як вибрати кавомолку?

Як вибрати кавомолку?

20 лютого, 2024

Як вибрати кавомолку

Багато хто погодиться, що багато приємних ароматів асоціюються з різними приємними подіями в житті, але впевнено можна стверджувати, що запах кави - це аромат, який завжди радує нас вранці. Чудовий смак та насичений аромат кави здатні підбадьорити та подарувати заряд енергії на весь день. Саме тому кількість шанувальників цього напою зростає з кожним днем, як і охочих випити смачну каву прямо у себе вдома, на сніданок перед початком робочого дня. Але філіжанка кави - це результат цілого процесу, адже для її приготування необхідно попередньо провести ряд маніпуляцій: вибрати хороші зерна, використовувати кавомолку та свою майстерність у комплекті з машиною для варіння напою. До речі, технічний прогрес дозволив значно спростити життя багатьом поціновувачам кави, тому що замість традиційних турків можна використовувати професійну кавоварку, а підготувати зерна за допомогою електричних кавомолок , які з успіхом замінили класичні незручні ручні моделі .

А дізнатися, як вибрати кавомолку, а також яка кавомолка краще і чи варто думати про те, як вибрати ручну кавомолку або все ж таки віддати перевагу електричним моделям ви дізнаєтеся прочитавши даний матеріал.

Яка кавомолка краща за типом?

Якщо вам важко зрозуміти, яка кавомолка краще, то пам'ятайте, що існує всього лише 2 типи пристроїв для підготовки кавових зерен: жорнові та ножові моделі. Кожна має низку своїх унікальних плюсів, але і мінусів, дізнавшись які ви зможете визначити для себе, як вибрати кавомолку для дому та який пристрій підійде саме вам.

Отже, як вибрати ножову кавомолку правильно? Для цього експерти рекомендують ознайомитись із принципом роботи такого пристрою. Ножеві кавомолки перемелюють зерна завдяки ротаційним ніжкам, які засипаються в спеціальні контейнери приладів. При цьому моделі ножового типу дуже популярні, адже до переваг пристроїв варто зарахувати:

  • доступну ціну, яка суттєво нижча, ніж у приладів жорнового типу;
  • ви завжди можете вибрати для себе оптимальний рівень помелу, тому що ножові пристрої здатні сильно подрібнювати каву залежно від часу роботи обладнання.

Але існують і мінуси, які можуть вплинути на вибір моделі. Наприклад, ножові кавомолки перемелюють зерна не рівномірно. Також до недоліків можна віднести занадто тривалий час помелу кави, відсутність дозатора та наявність лише одного резервуара, як для подрібненого, так і не меленого напою. Також фахівці відзначають, що при занадто тривалій роботі ножові кавомолки можуть сильно нагріватися, ось чому купувати їх варто тільки тим, хто не часто використовує обладнання, а переважно для приготування лише кількох чашок кави на день. Причому, якщо ви хочете заощадити, але при цьому в рази продовжити експлуатаційні терміни свого пристрою, також подбайте про те, щоб у обраної вами моделі кавомолки був спеціальний захист електрощіток. Це дасть можливість надовго зберегти робочі параметри пристрою, адже в електрощітки не потраплятимуть частинки меленої кави, а відповідно не забитиме сам прилад.

Існує ще один нюанс, який впливає на вартість обладнання, але в даному випадку економити не раціонально, адже від цього залежить зручність експлуатації кавомолки. Бюджетніші моделі працюють від кнопки "Пуск", яку вам доведеться тримати доти, поки напій не приготується, а ножові кавомолки вищого рівня приводять в дію прилад після одного натискання кнопки. Природно, другий варіант буде набагато зручніше особливо для тих, хто любить балувати себе чашкою кави вранці перед початком трудового дня.

Як вибрати жорнову кавомолку без проблем? Як і в попередньому випадку, ви повинні знати, що жорнові кавомолки перетирають зерна кави жорнами. Звідси і назва таких кавомолок, що відрізняються численними плюсами в роботі:

  • великою кількістю варіантів помелу;
  • відмінним результатом помелу, тому що в результаті кава виходить дуже ароматним і екстра-дрібним;
  • однорідністю готової кави.

А серед недоліків можна виділити лише один нюанс - це високу ціну, адже ножові моделі коштують у рази дешевше, причому багато сучасних пристроїв практично не поступаються за якістю преміальним жорновим приладам.

А якщо ви не знаєте, як вибрати електричну кавомолку жоренового типу оптимальної саме для себе моделі, просто виберіть один із варіантів, який відповідатиме всім вашим вимогам.

Жорнові кавомолки з конічними циліндрами відрізняються відсутністю перегріву і гарною потужністю, але жорнові кавомолки з циліндричними жорнами мають більшу швидкість, але при цьому схильні до швидкого нагрівання під час роботи, а це в деяких випадках може навіть позначитися на якості напою.

Яка кавомолка краща

Як вибрати кавомолку за ступенем помелу?

Система помелу - це важливий нюанс, який багато в чому дозволить зрозуміти, як вибрати професійну кавомолку правильно, а також як вибрати кавомолку для дому без зайвого клопоту. Наприклад, у механічних моделях процес відбувається за допомогою спеціального гвинта, при цьому ви можете регулювати розмір помелу зерен кави. Але якщо крутити маленький млин вам не до душі, особливо з ранку, коли часу зовсім в обріз і хочеться швидше приготувати смачну каву без зайвих фізичних зусиль, тоді вибирайте кавомолку електричного типу. За допомогою жорнових кавомолок ви зможете легко регулювати навіть ступінь подрібнення, а відповідно і приготувати свій улюблений напій певним рівнем помелу не тільки для себе, але і для інших членів своєї родини.

Потужність кавомолок

Потужність кавомолок може бути різною і складати від 80 до 200 Вт залежно від моделі, параметрів та особливостей пристрою. Пам'ятайте, що надто потужна модель може не сприятливим чином вплинути на смакові властивості напою, тому віддавайте перевагу моделям середньої потужності. Наприклад, пристрої потужністю 100 Вт дозволить змолоти каву швидко і якісно, а мабуть, найоптимальнішим варіантом в даному випадку стане кавомолка 180 Вт. Така модель характеризується відмінним поєднанням якості напою та швидкістю його приготування.

Матеріал виготовлення кавомолок

Від матеріалу виготовлення кавомолок залежить тривалість їх експлуатації, тому пам'ятайте, що металеві моделі прослужать у рази довше за пластикові аналоги. Більше того, кавомолка із пластику навіть при заявлених відмінних технічних характеристиках може не пропрацювати й рік, ось чому в даному випадку краще не економити та віддавати перевагу виробам із високоякісного металу.

Як підібрати кавомолку

Місткість кавомолок

Як і потужність, місткість кавомолок може бути різною. Складає місткість кавомолок приблизно від 28 і до 500 г, але так як для отримання ідеального результату каву молоть потрібно кілька разів, підбирати місткість кавомолок слід виходячи з кількості людей, які надалі вживатимуть напій. Наприклад, для маленької сім'ї вистачить кавомолки на 75 г, а ось для офісу варто розглядати лише місткі моделі з резервуаром щонайменше на 200 г.

Виробник кавомолок

Варто відзначити, що багато виробників сьогодні займаються випуском кавомолок. Деякі користуються заслуженою популярністю, а ось продукцію інших зовсім не рекомендується купувати. Наприклад, кавомолки компаній Domotec чи Magio представники дешевого сегменту, товари брендів не відрізняються високою якістю та надійністю. А ось кавомолки Fiorenzato , Vitek та інших лідерів ринку нехай і коштують у рази дорожче, але все ж таки характеризуються відмінним результатом і тривалістю безперебійної роботи.