Продавайте на Zakupka.com
Тендери
Мобільний додаток
Оплата і доставка
Контакти порталу
Як вибрати кавомашину?

Як вибрати кавомашину?

20 лютого, 2024

Як вибрати кавомашину

Любителів кави у світі дуже багато, тому згодом на ринку спеціалізованого обладнання почали з'являтися машини для приготування кави. З їх допомогою можна отримати по-справжньому смачний та ароматний напій. Крім цього, процедура приготування займає лише кілька хвилин, що також припало до душі багатьом поціновувачам кави. Свого роду, кавоварка є звичайною кавоваркою, яка в експрес режимі здатна приготувати еспресо, американо, каппучино, латте і ще ряд напоїв на будь-який смак. Причому ви зможете отримати повноцінний макіато або капучино з густою пінкою, який зазвичай варять тільки у професійних закладах громадського харчування (кав'ярнях або кондитерських).

Але яка кавоварка краща? Адже з тим, як вибрати кавоварку для дому чи офісу може зіткнутися кожен любитель кави. До того ж, асортимент сучасної техніки дуже різноманітний і може здивувати навіть справжніх гурманів. А щоб не загубитися в різноманітті вибору та зрозуміти, як підібрати кавоварку для кав'ярні або будинку ви зможете прочитавши даний матеріал.

Яка кавоварка краще за типом?

Щоб дізнатися, як вибрати кавомашину для офісу або вдома, вам необхідно розібратися в понятті і типах кофемашин. Найчастіше всі моделі обладнання класифікують за умовами застосування. Тобто, залежно від робочого середовища, ви можете дізнатися:

  • як вибрати професійну кавоварку, а також як вибрати автоматичну кавомашину для професійних кав'ярень, кондитерських та інших закладів громадського харчування;
  • яка кавоварка краща для торгових центрів (торгове кавове обладнання);
  • як вибрати кавомашину для інтенсивного використання (для офісів та бізнес-центрів);
  • як вибрати ріжкову кавомашину, а також як вибрати капсульну кавомашину для домашнього застосування;
  • як вибрати гейзерну кавоварку та обладнання фільтрового типу для щоденної експлуатації.

Враховуйте, що експерти рекомендують розпочинати вибір апарату від простору її експлуатації, а також обсягу приготування кави. Вибирайте кавоварку з виходу з площі вільного простору для її встановлення. Також беріть до уваги кількість напоїв, які вам потрібно приготувати протягом одного дня всіма членами вашої родини. За статистикою, одна людина в середньому робить близько 2 чашок кави на добу. Відповідно, ви можете особисто порахувати продуктивність обраної вами моделі та порівняти отримані дані з потребами вашої родини.

А щоб обрана модель кавомашини вас порадувала надійністю та смаковими властивостями кави, особливу увагу приділіть капсульним апаратам, а також ріжковим та автоматичним кавомашинам. Особливо вам підійде автоматична або капсульна модель, адже якщо для прибирання та постійним доглядом за приладом у вас немає часу, то в даному випадку такі апарати впораються з усіма поставленими завданнями на відмінно. А ось для кав'ярень варто підбирати виключно професійні установки для приготування кави.

Усі типи машин відрізняються низкою унікальних особливостей. Більше того, кожен тип підходить саме для певної сфери застосування, що дозволить підібрати найбільш підходящу та оптимальну за всіма характеристиками модель техніки.

До речі, купити кавоварку ви можете виходячи з особистих уподобань. Але важливо розуміти, що цю покупку не можна назвати бюджетною, оскільки хороший апарат коштує чималих грошей. Ось чому виробники пропонують професійні установки, а також низку пристроїв для домашнього або офісного застосування, які відрізняються не тільки функціоналом, але й вартістю.

Як вибрати кавоварку за функціоналом?

Як вибрати кавоварку за функціоналом

З огляду на підвищення попиту на кавоварки, багато виробників постійно модернізують апарати і в цілому роботу обладнання. Про це свідчать постійні щорічні виставки кавового обладнання, на яких відомі бренди репрезентують топову продукцію з низкою унікальних опцій. Так, на ринку кавових девайсів ви можете побачити кавомашини починаючи від класичних моделей моделей і закінчуючи установками нового покоління. До речі, вартість таких кавових гаджетів досить велика. Ціна формується за рахунок наявності у моделі унікальних опцій. Також важливу роль відіграє політика торгової марки і звичайно ж, можливі запатентовані технології бренду.

До найбільш зручних та практичних в експлуатації опцій варто віднести:

  • збивання молока в автоматичному режимі;
  • знімний графин для молока;
  • програмування меню кавових напоїв, а також їх параметрів (кількості, температури тощо);
  • якісне приготування одразу кількох видів кави в одній установці;
  • створення смачного капучіно з пінкою лише одним натисканням клавіші;
  • підігрів кавових чашок;
  • можливість приготування чаю за рахунок наявності додаткової трубки для подачі гарячої води;
  • подання пари;
  • опція для створення гарячого шоколаду

Варто відзначити, що найчастіше функціонал кофемашин безпосередньо залежить від компанії-виробника. Це зумовлено тим, що в основному всі виробники кавового обладнання мають свої унікальні та запатентовані технології з поліпшення якості та смаку кави. Відповідно, підбираючи модель обладнання, орієнтуйтеся також на бренд апарату та відгуки покупців.

Також багато експертів при виборі кавоварки за функціоналом радять враховувати свої особисті смакові уподобання. Наприклад, поціновувачам кави класичного типу (еспресо, американо, кава-крему і т.д.) краще наголошувати на пристроях без наявності автоматизації збивання молока. Незважаючи на те, що установок без цієї функції існує багато, все ж таки перед покупкою варто особисто звернути увагу на даний нюанс. До того ж у будь-якому агрегаті ви все одно зможете збити молоко пором, але у ручному режимі. Таким чином, ви в будь-якому випадку зможете отримати весь спектр кавових напоїв на основі класичного еспресо, але для цього вам доведеться додавати молоко вручну.

А ось тим, хто воліє пити каву на основі еспресо з молоком, варто звернути увагу на такі функції, як молочний глечик або автокапучинатор. Тільки їх наявність дозволить вам насолодитися смаком ароматного напою з додаванням молока. Причому істотним плюсом таких пристроїв є те, що процедура проходить повністю в автоматичному режимі. Наприклад, за наявності автокапучинатора пар у нього подаватиметься з парогенератора на автоматі. Далі відбуватиметься затягування молока, а також нагрівання та збивання продукту, після чого відбудеться його подача в чашку або пітчер (ємність для молока). Але ваш еспресо буде приготовлений заздалегідь. Тобто ви можете приготувати каву з молоком або продукти окремо. Звичайно, такі апарати є дуже складними моделями по конструкції і безпосередньо, у виробництві. Ось чому вартість таких кофемашин завжди на порядок вища за інші моделі.

В якості альтернативи можна використовувати установки з наявністю молочного графину. Вниз також процес приготування кави з молоком повністю автоматизований. Причому в програмі налаштувань ви можете знайти відразу кілька різних варіантів кави, а також послідовностей їх створення. Все що потрібно від вас, так це просто заправити модель кавомашини необхідними компонентами, а саме меленою кавою або кавою в зернах, водою і свіжим молоком. Решта процесу надалі залежатиме лише від апарата. Цей прилад ідеально підійде тим любителям кави, які вживають ароматний напій щодня у великих кількостях. Причому особливих навичок для створення смачної кави вам не потрібно.

Існують і кавомашини зі справжніми "екзотичними" функціями. До речі, унікальними опціями можуть похвалитися не всі апарати, тому враховуйте цей момент при покупці обладнання. Наприклад, ви можете побачити апарат, який має відразу 2 вбудовані кавомолки. Тобто, ви з легкістю можете отримати найсмачніший еспресо відразу на двох сортах кави, зварених на практично свіжомелених кавових зернах. Також вам може бути доступна опція простого купажування (швидкого змішування) мелених зерен кави з різних кавомолок апарату. Звичайно, будьте готові до того, що ціна таких пристроїв буде дуже високою. Та й у обслуговуванні такі моделі далеко не прості. Ось чому техніка з "екзотичними" опція більше підходить для професійного використання у різних закладах громадського харчування.

Як вибрати кавоварку за інтерфейсом?

Яка кавоварка краща

Інтерфейс кофемашин має бути інтуїтивно зрозумілим та максимально простим для будь-якого користувача. Ось чому важливо не забувати про цей параметр і особливу увагу приділяти наявності різних програм і системі управління пристроєм в цілому. Варто відзначити, що інтерфейс кофемашин може бути кількох видів:

  • у вигляді дисплея;
  • у вигляді світлодіодної індикації пристрою.

Як вибрати кавоварку за інтерфейсом?

Інтерфейс кофемашин має бути інтуїтивно зрозумілим та максимально простим для будь-якого користувача. Ось чому важливо не забувати про цей параметр і особливу увагу приділяти наявності різних програм і системі управління пристроєм в цілому. Варто відзначити, що інтерфейс кофемашин може бути кількох видів:

  1. кнопковим;
  2. сенсорним (у вигляді дисплея або світлодіодної індикації пристрою).

Найчастіше всі сучасні пристрої бувають кнопковими чи сенсорними. Пам'ятайте, що вибір інтерфейсу залежить виключно від ваших потреб та бюджету. Наприклад, якщо вам зручніше використовувати кнопки на панелі керування, купуйте кавомашину кнопкового типу. А ось тим, хто хоче лише ледве торкатися дисплея, варто наголошувати тільки на сенсорних моделях. Варто зазначити, що максимально інноваційні конструкції можуть відрізнятись наявністю сенсорних дисплеїв або тачскринів. Також найчастіше випускають і моделі гібридного типу з кількома видами керування. Тому ви завжди можете придбати техніку із комбінованим інтерфейсом.

Кавомашина з індикацією – це ще один унікальний та ультрасучасний варіант кавомашини, який здатний видавати користувачам повідомлення. Моделі зі світлодіодною панеллю або дисплеєм дуже практичні та функціональні. Ергономічний та зрозумілий в управлінні пристрій для приготування кави такого типу - це справжня знахідка для всіх цінителів ароматного напою. Крім цього, таке обладнання не має мінусів, а з недоліків можна виділити лише надто високу ціну.

Компанії-виробники кофемашин

Компанія-виробник – це багато в чому визначальний фактор перед покупкою кавомашини. Свого роду, це гарантія довговічності та надійності приладу. Крім цього, торгова марка може свідчити про гарне складання та гарантійне обслуговування машини. Ось чому експерти не рекомендують зв'язуватися з невідомими компаніями, які не можуть гарантувати безперебійну роботу та надійність техніки.

У світі спеціалізованої техніки для приготування кави всі знають марки Delonghi , Philips і звичайно Bosch . Вони зарекомендували себе як надійні виробники якісної продукції, тому бренди заслужено мають попит у всьому світі.