Продавайте на Zakupka.com
Тендери
Мобільний додаток
Оплата і доставка
Контакти порталу
Як вибрати газову плиту?

Як вибрати газову плиту?

20 лютого, 2024

Як вибрати газову плиту

Незалежно від розмірів кухонної площі, газову плиту можна зустріти абсолютно на будь-якій домашній та професійній кухні. Без неї неможливо приготувати жодну смачну страву. Причому техніка дуже функціональна і дозволяє випікати, смажити, гасити і проводити ще безліч різних маніпуляцій з продуктами харчування без особливого клопоту. Але яка газова плита найкраще саме для вас? Адже багато виробників постійно дивують споживачів, щороку випускаючи потужніші та продуктивніші моделі на будь-який смак. Тому ви повинні розбиратися в моделях газових плит та їх технічних характеристиках, щоб надалі ви змогли придбати максимально оптимальний прилад саме для вашої кухні. Устаткування має відповідати ергономічним вимогам, а також відрізнятися безпекою та достатньою продуктивністю. І якщо ви хочете дізнатися, яка газова плита краща, тоді просто ознайомтеся з даним матеріалом і докладно вивчіть представлені характеристики сучасних газових плит.

Перед купівлею газової плити важливий кожен момент. Ось чому не можна не брати до уваги не тільки технічні властивості обраної вами моделі, а й специфіку її монтажу, а також правила експлуатації та основне призначення установки.

Популярність газових плит цілком зрозуміла, адже незважаючи на впровадження інноваційних рішень, все ж таки саме газові установки є більш економічними та зручними в експлуатації. Крім цього, виробники постійно модернізують плити та підвищують їхню ергономіку, впроваджуючи унікальні системи автоматики та підвищуючи їхню безпеку для користувачів. Але важливо розуміти, що тільки якісний і правильно підібраний пристрій здатний гарантувати вам ідеальний результат. Грамотно підібрана модель забезпечить вам вільне та легке регулювання приладу. Також ви зможете повністю контролювати температурний режим приготування страв та за необхідності змінювати інтенсивність полум'я на свій розсуд.

Як вибрати газову плиту за типом?

Варто відзначити, що різновидів газових плит всього кілька, тому вибираючи модель враховуйте, що бувають прилади з:

До речі, саме останній варіант відрізняється найбільшою універсальністю та отримав визнання навіть найвідоміших кухарів у світі. Це зумовлено зручністю використання та функціональністю. У моделях комбінованого типу є газові і водночас електричні конфорки.

Розмір газової плити

Яка газова плита краща

Важко зрозуміти, як вибрати газову плиту з електродуховкою чи без? Або як вибрати комбіновану газову плиту саме для вашої кухні? Тоді зверніть увагу на габарити вибраної моделі. Саме розмір допоможе зробити вибір, якщо ви вже знаєте, який тип обладнання вам ідеально підходить.

Важливо розуміти, що габарити обладнання залежать від планування вашої квартири або будинку. Також не останню роль відіграє інтер'єр вашої кухонної зони, адже класична модель плити не гармонійним чином впишеться в ультрасучасний стиль хай-тек, що також рекомендується враховувати при підборі моделі газової плити. Крім цього, плита повинна гармоніювати з параметрами інших великих побутових приладів та меблевого гарнітура, особливо з тими виробами, з якими вона безпосередньо стикається. А щоб зробити правильне рішення та зрозуміти, яка газова плита краще достатньо звернути увагу на глибину та висоту плити.

Класичними вважаються параметри плити, в якій глибина становить від 500 до 600 мм, а висота - 850 мм. При цьому сучасні моделі плит можуть бути оснащені спеціальними ніжками (що регулюються), що надалі дозволить вам при необхідності підганяти висоту плити до потрібного рівня.

А ось ширина плит зазвичай нічим не обмежується, відповідно в даному випадку просто орієнтуйтесь на площу кухні та вбудовані меблі. Зазвичай ширина плит складає від 300 до 900 мм. При цьому, невеликі плити на максимум 3 конфорки завжди набагато вже, ніж потужніші та продуктивніші моделі на 5 або 6 конфорок. Також ви можете зробити акцент на ультрамодних та ексклюзивних варіантах із шириною близько 1 м.

До речі, існують ще й вбудовувані моделі плит, які є лише верхньою варильною поверхнею, які бувають як електричними, так і газовими.

Як вибрати газову плиту з урахуванням конфорок?

Якщо ви вибрали тип газової плити і з точки зору дизайну у вас також не залишилося сумнівів, то все ж таки враховуйте, що в цьому питанні важливу роль мають і конфорки. Точніше, важливо звертати увагу на їхню потужність і кількість, яка в результаті впливає на вартість всього обладнання.

Зазвичай фахівці рекомендують проводити вибір відповідно до кількості осіб у сім'ї та потреб у приготуванні їжі. Традиційні моделі оснащені 4 конфорками, але моделі на 2 або навіть 6 конфорок зараз також не рідкість. Причому самі конфорки можуть відрізнятися між собою дизайном, модифікацією та навіть формою, забезпечуючи різний тип подачі газу. Наприклад, поціновувачам кави гарантовано припаде до душі компактна міні-конфорка, яка буде відповідати розмірам класичної кавової турки. Така конфорка не створить дискомфорту при приготуванні напою. Більше того, вона дозволить суттєво заощадити час на процес варіння кави вранці. А ось справжнім господиням, які готують страви у великих порціях на всю родину, сподобаються великі конфорки з відмінною тепловою потужністю, призначені для великого посуду.

Не варто думати, що плита на 6 конфорок – це розкіш. Найчастіше габаритні моделі – це плити комбінованого типу, в яких є не тільки газові, але й електричні конфорки для максимально зручного та швидкого приготування різноманітних страв. Причому для досвідченої господині комбіновані моделі просто ідеальні, адже деякі конфорки можна використовувати для швидкого нагрівання їжі. також за допомогою такої моделі можна легко вибрати необхідний температурний режим або правильно гасити м'ясо на дуже маленькому вогні і т.д. Варто відзначити, що зараз на ринку побутових приладів ви можете зустріти справжні екзотичні та ексклюзивні моделі з оригінальними конфорками. Наприклад, конфорки у вигляді трикутників, квадратів чи овалу – це вже не рідкість. Причому над ними ви не знайдете решіток, оскільки саме їхня унікальна форма і служить роль опори для кухонних приладів.

Як вибрати газову плиту за системою керування?

Важко зрозуміти, як вибрати газову плиту без духовки, а також вирішити інші важливі моменти перед покупкою? Зверніть увагу на систему керування вибраної моделі, яка допоможе зробити правильне рішення на користь оптимальної моделі. Звичайно, система керування – це далеко не ключовий фактор перед покупкою плити. Але все ж таки саме він допоможе значно полегшити процес приготування різних страв. Варто виділити 2 базові види управління:

  1. механічне;
  2. сенсорне .

Механічне є традиційне ручне управління. Тобто для встановлення ступеня нагріву вам доведеться самостійно проводити маніпуляції в ручному режимі. Відповідно, в даному випадку може бути від 4 до 8 перемикачів з основним регулюванням. Крім цього, механічна панель управління може бути представлена в різних варіантах на вибір. А ручки дозволять максимально плавно провести регулювання ступеня нагріву.

Ви можете віддати перевагу і більш функціональній сенсорній системі. Вона дуже практична і вимагає вивчення. Причому рівень нагріву ви зможете контролювати завдяки спеціальній світлодіодній панелі, яку виробники зазвичай мають у розі варильних поверхонь.

Функціонал газових плит

Як підібрати газову плиту

Функціонал газових плит багато в чому визначає їхню вартість. До речі, додаткові можливості плит дозволять суттєво спростити вирішення всіх побутових питань та прискорити процедуру приготування навіть найнезвичайніших кулінарних рішень. Так, на ринку побутових приладів можна зустріти моделі, виробники яких постаралися максимально подбати про комфорт покупців. До покупки доступні прилади з різною кількістю зручних та найголовніше корисних опцій. Звичайно, наявність додаткових функцій – це не обов'язкові умови для придбання плити. Але все ж таки їх наявність значно збільшить швидкість і якість приготування їжі, а сам процес - справжнє задоволення для кожної господині.

Отже, до списку корисних та додаткових опцій можна включити:

  • практичні конструкції висувного типу, призначені для деко для створення смачної випічки;
  • опцію традиційного очищення або очищення піролітичного та каталітичного типу для духових шаф, яка суттєво заощадить час кожному користувачеві;
  • наявність світлодіодного індикатора для пальників;
  • таймер для подачі сигналів про закінчення заданого часу;
  • наявність інтуїтивно зрозумілого дисплея, що покаже інформацію щодо роботи газової плити;
  • можливість блокування дверей плити (що особливо зручно, якщо в будинку є маленькі діти);
  • наявність у духовці підсвічування, для того, щоб можна було контролювати процес приготування та рівень готовності кожної страви;
  • вбудований ящик для зберігання кухонного начиння.

Щодо вбудованих типів очищення варто відзначити, що наявність каталітичного або піролітичного типу очищення допоможе значно заощадити ваш час на прибирання після приготування їжі. Каталітичний тип полягає в тому, що стіни плити мають спеціальний склад, завдяки якому після процедури приготування залишки жиру самі обсипаються, тому вам не доведеться довго очищати поверхню різними миючими засобами. А піролітичний тип є ще зручнішим, тому що після приготування їжі згоряння залишків відбувається в автоматичному режимі.

Виробники газових плит

На ціну будь-якої газової плити крім функціоналу та параметрів багато в чому впливає бренд. Спочатку необхідно відзначити, що газові моделі завжди в рази дешевші за електричні. Але й у разі діапазон цін може бути дуже широким. Компанії GEFEST , Gorenje або Domotec відносять до виробників середньої цінової категорії. Торгові марки чудово зарекомендували себе на ринку, адже випускають якісну продукцію за доступними цінами. всі товари сертифіковані та відрізняються значним функціоналом. При цьому виробники гарантують відмінну якість та модний дизайн плит. Завдяки цьому ви зможете підібрати не тільки надійну в роботі, а й красиву та стильну плиту для вашої кухні.