Продавайте на Zakupka.com
Тендери
Мобільний додаток
Оплата і доставка
Контакти порталу
Як вибрати електронну сигарету?

Як вибрати електронну сигарету?

20 лютого, 2024

Як вибрати електронну сигарету

Електронні сигарети – це унікальна новинка 21 століття, яка має широкий попит серед любителів куріння. Стильний і функціональний гаджет дозволяє самовиразитися і навіть допомогти бажаючим кинути шкідливу звичку. Але зараз вейпінг набув величезної популярності, тому не дивно, що новачок не завжди може зрозуміти які електронні сигарети краще. Та й як вибрати вейп та не помилитися знає не кожен. У чому особливості та як вибрати вейп правильно ви зможете дізнатися, ознайомившись із цим матеріалом.

Види електронних сигарет

Як вибрати електронну сигарету на вигляд? Тут усе досить просто. Наприклад, якщо ви хочете зрозуміти, які електронні сигарети краще в залежності від функціоналу, то враховуйте, що існують:

  • пенстайли, які є сигарети у формі циліндра. Варто зазначити, що саме пенстайли можна впевнено вважати одними з перших цигарок, тому вони характеризуються простотою конструкції, а також роботи загалом. До переваг пенстайлів можна віднести дуже доступну ціну, а також компактні параметри. Але до мінусів не достатню автономність. Хоча все ж таки саме пенстайли можна назвати найкомпактнішими резервними моделями серед існуючих видів електронних сигарет;
  • моди , які відрізняються наявністю екрану та плати. Відповідно їх можна регулювати та налаштовувати кількість пари на особистий смак. Моди часто називають вейпами і нині вони мають найбільший попит серед курців. Це пов'язано з тим, що вейпи можна налаштовувати і за необхідності змінювати атомайзери. При цьому вейпи добре поєднують у собі всі існуючі види захисту та потужний функціонал.

Як вибрати вейп із затягування? Тут вам на вибір виробники пропонують 2 варіанти:

  • вейп, що імітує звичайну сигаретну затяжку. Причому в даному випадку вона відповідатиме стандартній сигареті, тому моделі такого плану найчастіше використовують для заміни традиційних сигарет;
  • моделі, що імітують кальянну тягу . Варто зазначити, що назва повністю виправдовує сигарети такого типу, оскільки утворення пари відповідає кількості пари в кальяні.

Як вибрати електронну сигарету з обслуговування? Тут, як і в попередньому випадку, всього 2 варіанти:

  • сигарети, що не обслуговуються - функціонують такі моделі на випарниках і являють собою найпростіші, але дуже практичні вироби. Тобто, якщо ви не знаєте, як вибрати вейп для початківців, то наголошуйте саме на даних моделях. Такі сигарети складаються з цільного елемента, що випаровує, тому в разі поломки заміну вимагатиме вся модель сигарети, включаючи корпус. Якщо такий варіант вас не дуже влаштовує, ви можете вибрати сигарету з різним опором, що дозволить у разі потреби поміняти випарник на новий. Ціна випарників може становити від 50 до 100 грн залежно від моделі самої сигарети, а також випарника. Та й в цілому моделі, що не обслуговуються, відрізняються доступною ціною;
  • сигарети, що обслуговуються - це вироби, в яких деталі, що випаровуються, створюються самими курцями. Тобто для того, щоб приступити до куріння вам доведеться спочатку встановити спеціалізовану спіраль. Потім її потрібно пропалити і вкласти у вату. Важливо розуміти, що без проведення таких маніпуляцій скористатися вейпом вам не вдасться, але й плюсів моделі, що обслуговуються, мають чимало. Наприклад, такі моделі здатні надати більше варіантів для намотування та подарувати покращений смак та пару від використання сигарети. Хоча все ж таки часте обслуговування - це обов'язкова умова для використання такої моделі.

Принцип роботи електронної сигарети

Електронні сигарети суттєво відрізняються від звичайних. Причому найголовнішою відмінністю є те, що вони замінюють горіння звичайним випаром. Таким чином, замість стандартного диму ви вдихатимете пари від рідини. У свою чергу рідина, що складається з гліцерину та пропіленгліколю, порадує вас дуже приємним смаком та ароматом за рахунок додавання ароматизаторів.

Найчастіше куріння електронних сигарет називають вейпінгом і сьогодні термін почав широко вживатися для процесу куріння саме електронних моделей сигарет. Варто відзначити, що складається будь-який виріб з кількох важливих деталей: корпусу, а також блоку керування, атомайзера та акумулятора. Причому атомайзер також має кілька складових і включає резервуар для рідини та випарник.

Як вибрати електронну сигарету по атомайзеру?

як підібрати електронну сигарету

Атомайзери присутні в баках і дріпках і в залежності від того, який тип спіралі ви використовуватимете їх ділять на 2 групи:

  • необслуговуються, в яких вата та спіраль - це випарник, міняти який рекомендується 1-2 на місяць. Але важливо пам'ятати, що дешевші моделі унеможливлюють заміну випарника на новий, тому в разі несправності вам доведеться купувати інший вейп;
  • моделі, що обслуговуються, відрізняються від попередніх тим, що дозволяють змінювати спорядження сигарети на смак курця. Також ви можете зробити акцент на гібридному пристрої, який може з легкістю функціонувати на випарниках змінного типу і відрізнятися можливістю бази, що обслуговується.

Типів атомайзерів може бути декілька: баки, дріпки та кліромайзери. Причому баки є повністю герметичний резервуар з рідиною, що дозволить заправляти їх не частіше, ніж кілька разів на день. А ось дріпку вам доведеться заправляти перед кожним курінням.

Боксмоди: що це?

Не знаєте які електронні сигарети краще? Зверніть увагу на боксмоди . Після атомайзерів - це другі моделі за функціональністю та популярністю. Стильні сигарети складаються із спеціалізованої плати та батареї. Причому саме від плати в цьому випадку залежить захист, функціонал та керування виробом. Найчастіше один боксмод працює від високострумової батареї, але найінноваційніші моделі можуть мати до 4 акумуляторів, що відповідно свідчить про преміальний рівень такої продукції.

Боксмоди зазвичай можуть мати дисплей, а також конектор і USB-роз'єм типу Micro, який може стати в нагоді для проведення перепрошивки виробу або, наприклад, його швидкої зарядки.

Перевагою боксмодів служить їх безліч режимів роботи, включаючи термоконтроль. Крім цього, деякі просунуті гаджети можуть здивувати навіть функцією розігріву спіралей або навіть можливістю оновлення прошивки сигарети. Але наявність таких опцій слід уточнювати перед покупкою в інтернет-магазині.

Вапорайзери та їх особливості

який вейп краще

Вапорайзери - це система випаровування тютюну, тому їх відносять до нового типу електронних сигарет, популярність яких набирає обертів. Як основний матеріал вапорайзери використовують не рідину, а спеціалізовані стики тютюну, які зовні нагадують звичайні традиційні сигарети. Замість класичного горіння при курінні у вапорайзерах відбувається сублімація спеціалізованих речовин у самому тютюновому стику. Вони в свою чергу вдихаються в традиційному вигляді диму, що має легкий і приємний аромат. Догляд за електронною сигаретою дуже простий і нічим не відрізняється від догляду за традиційною електронною сигаретою, але їх вартість може бути в рази вище.

Рідини для вейпів

Рідини для вейпів називають жижами. Вони складаються з гліцерину та пропіленгліколю в комбінації з різними ароматизаторами для смаку. Змішуючи інгредієнти в певних пропорціях, ви можете домогтися нереальних як смакових відчуттів, так і величезної кількості пари, яку можна порівняти з кальяном. У разі все залежить від пропорцій компонентів. Звичайно, якщо ви просунутий курець, то в такому випадку ви зможете скористатися самозамісом та купити інгредієнти окремо. Але курцям-початківцям, які не знають, що таке моди електронних сигарет і далекі від багатьох інших термінів фахівці рекомендують не експериментувати і купувати готові рідини для вейпів.

Як вибрати рідину для вейпу?

Спирали електронних сигарет

Використовуватися спіралі можуть лише у дріпках чи баках. Потужність спіралей залежить від матеріалу виготовлення та їхнього опору. До речі, найпоширенішими вважаються спіралі з фехралю і далі вже з нержавіючої сталі, нікелю або титану. Пам'ятайте, чим неординарнішою буде форма спіралі, тим краще буде смак сигарети та кількість пари. Експериментувати ви може використовуючи сигарету типу, що не обслуговується, так як обслуговуючі моделі істотно обмежують можливості курців.

живлення

Живлення будь-якої електронної сигарети залежить від акумулятора. Вибираючи виріб із вбудованою батареєю, пам'ятайте, що через рік сигарета триматиме менше. Але незалежно від того, яку модель ви використовуєте ( Eleaf , Smok , EGO і т.д.) робіть акцент на середні показники батареї, які повинні становити не менше 1500 мА/год (але для кальянної моделі показник має бути вищим у два рази) .