Продавайте на Zakupka.com
Тендери
Мобільний додаток
Оплата і доставка
Контакти порталу
Як вибрати бігову доріжку?

Як вибрати бігову доріжку?

20 лютого, 2024

бігова доріжка

Зараз багато хто не уявляє своє життя без тренажерних залів і в даному випадку ключову роль відіграє не тільки мода на здоровий спосіб життя, але і прагнення людей виглядати красиво і мати розкішне тіло. Для досягнення видимих результатів достатньо виконувати кілька простих вправ включати у своє життя кардіонавантаження. Але дуже часто життєвий ритм не дозволяє нам повноцінно відвідувати тренування, тому ідеальним рішенням є купівля тренажера .

До універсальних тренажерів можна віднести бігову доріжку . Вона займає лідируючі позиції у топ-рейтингу найбільш затребуваних тренажерів по всьому світу завдяки простоті використання. Крім цього, за допомогою одного тренажера можна задіяти практично все тіло під час занять і цим отримати бажаний результат за дуже короткий термін. Але яка бігова доріжка краща? Адже асортимент рясніє пропозиціями від різних компаній-виробників, що може спантеличити навіть найдосвідченішого спортсмена. А щоб не загубитися при виборі моделі, вам достатньо ознайомитись із даним матеріалом.

Тим, хто не знає як вибрати бігову доріжку для будинку чи зали експерти рекомендують спочатку виділити бюджет на майбутню покупку, а також уточнити для себе такі критерії, як тренажер, потужність і швидкість. Ці параметри впливають на вашу майбутню покупку, адже деякі моделі бюджетної категорії можна використовувати виключно в домашніх умовах. При цьому вони відрізняються скромним функціоналом та середньою потужністю. А ось для зали в такому випадку підійдуть лише професійні установки, які здатні працювати в режимі нон-стоп.

Як вибрати бігову доріжку на вигляд?

Конструкційно доріжка для бігу складається з 2 головних складових: поручнів і стрічки, що обертається. На вигляд їх ділять на електричні та механічні. До речі, вони кожна модель унікальна за своїм, тому підбирати тренажер необхідно виходячи зі своїх особистих уподобань, функціоналу і, звичайно ж, бюджету.

види бігових доріжок

Отже, як вибрати механічну бігову доріжку правильно та в чому її переваги? Варто відзначити, що в такій моделі полотно приходитиме в дію виключно за рахунок своїх зусиль. Саме тому, поки ви бігатимете на тренажері полотно обертатиметься, але як тільки зупиніться, то стрічка перестане рухатися разом з вами.

Механічні тренажери ідентичні природному бігу, тому ви можете легко рухатися так як буде зручно саме вам, з комфортною для вас швидкістю і інтенсивністю тренувань. Уповільнюючись чи прискорюючись, ви зможете підбирати для себе оптимальну швидкість занять і тим самим досягати бажаних результатів у найкоротші терміни. Причому ви не повинні рухатися на механічній доріжці з певною (встановленою заздалегідь) швидкістю. Також механічні моделі відрізняються економічністю. Через відсутність електродвигуна ви не будете витрачати електрику. При цьому вага їх суттєво нижча за електричні аналоги.

механічна бігова доріжка

Але є і мінуси. Наприклад, необхідно пам'ятати, що привести механізм у дію можна тільки за допомогою власних зусиль, а значить готуйтеся до підвищених навантажень на ноги. Зважаючи на це, механічні тренажери протипоказані тим, хто має проблеми з ногами, включаючи болі в колінних суглобах, варикози і т.д. Ще один недолік механічних моделей – відсутність повних даних про результати тренувань. Все що ви зможете побачити на дисплеї механічного тренажера, так це дані про ваш пульс, час і швидкість заняття, а також витрачені під час тренування калорії. Додаткових функцій у цьому випадку немає, але для домашнього застосування навіть таких скромних опцій цілком вистачить, якщо вас цікавить якісний тренажер за доступною ціною.

Важко зрозуміти, як вибрати електричну бігову доріжку без помилок? Подивіться її конструкцію. До речі, вона практичніша у використанні, тому що вам не доведеться докладати жодних зусиль для приведення її в дію. Полотно рухатиметься завдяки електромотору. При цьому ви можете самостійно встановити необхідну швидкість. Останній параметр безпосередньо залежить від потужності тренажера, тому для професійного використання доріжок у залах рекомендується придбати максимально потужні моделі з різною кількістю швидкостей.

електрична бігова доріжка

Ще один плюс електричних доріжок для бігу – наявність дисплея та величезної кількості всіляких функцій. Вбудовані програми дозволять вам максимально скористатися можливостями сучасного обладнання для спорту і застосувати їх на практиці. А за бажанням, ви навіть можете створити власні програми тренувань, так як у вас завжди буде можливість скомбінувати опції.

Переваги електричних установок на цьому не закінчуються, оскільки дуже часто компанії-виробники випускають моделі з зручними опціями, а саме:

  • можливістю дистанційного виміру пульсу;
  • вентилятором для максимально комфортних тренувань навіть у спекотну погоду;
  • вбудованою аудіосистемою для прослуховування будь-якої музики під час занять;
  • ефект бігу "під гірку" (підйом полотна для бігу) і т.д.

Якщо ви не знаєте, як вибрати професійну бігову доріжку, то наголошуйте на кількості опцій в електричних моделях. Чим більше буде функціонал обраної вами моделі та її потужність, тим кращим і витривалішим буде спортивне обладнання для залу. Але варто пам'ятати, що функціонал, як і багато інших посилених параметрів, істотно впливають на вартість обладнання для тренажерних залів, але на думку фахівців особливо на професійній техніці економити не раціонально. Відмінний за всіма характеристиками прилад здатний працювати в безперебійному режимі протягом тривалого часу. А ось бюджетні моделі не зможуть похвалитися ні достатньою швидкістю, ні тривалим експлуатаційним терміном служби.

Як підібрати бігову доріжку за потужністю?

Потужність - це визначальний параметр. До речі, за критерієм потужності підібрати обладнання ви можете лише електричної моделі, тому що він впливає на швидкість двигуна. Саме мотор по праву вважається головним елементом будь-якої електричної моделі, тому що від двигуна залежить швидкість обертання бігового полотна.

Ігнорувати показник потужності не можна, адже вона також визначає допустиму вагу людини, яка зможе проводити заняття на тренажері. Також від якості мотора та його потужності залежатиме надійність та експлуатаційний термін, ось чому експерти рекомендують після вибору моделі обладнання звернути увагу саме на цей показник.

можливість бігової доріжки

Дуже часто зрозуміти, яка бігова доріжка краще не просто. Це пов'язано тим, що при зазначеній однаковій потужності дві різні моделі можуть мати абсолютно різну допустиму вагу людини. Також ви можете зіткнутися з тим, що при ідентичній допустимій вазі користувача прилади можуть мати різну потужність. З чим це пов'язано? Фахівці зазначають, що потужність двигуна може бути піковою чи постійною. Зазвичай для маркетингових цілях виробники вказують показники пікової, але для доріжки для бігу важливим є показник постійної потужності.

Пам'ятайте, що під час занять мотор функціонує завдяки постійній потужності, яка вказується на самому моторі. Але для того, щоб не помилитися, уточнити це питання ви завжди зможете у консультанта інтернет-магазину. Ще однією причиною розбіжностей у показниках може бути різний фізичний розмір бігових полотен, адже меншу за параметрами стрічку завжди набагато легше привести в дію.

Отже, підібрати оптимальну моделі та вирішити для себе, як вибрати бігову доріжку для квартири правильно вам допоможуть параметри вашої ваги та самого тренажера. До речі, вони суттєво зменшать коло обраних вами моделей, адже тільки так можна купити прилад, який точно відповідатиме вашим очікуванням. Наприклад, якщо ваші дані дуже наближені, тоді вам підійдуть моделі із найбільшою постійною потужністю. Тільки так вам вдасться купити надійну за всіма характеристиками конструкцію. Якщо члени вашої родини важать в середньому не більше 80 кг, тоді двигун 1,5 л.с. буде найбільш оптимальним. Але також не забувайте, що під час бігу людина докладає максимальних зусиль, що може створити подвійне навантаження на полотно і тим самим суттєво збільшити вагу.

Яка бігова доріжка краще за керуванням?

Набір базових програм можна знайти в будь-якій моделі. На панелі управління завжди є кілька основних опцій, завдяки яким ви з легкістю можете контролювати кількість калорій , дистанцію, пульс та деякі інші свої показники. Але якщо ви не знаєте, як вибрати бігову доріжку для схуднення без помилок, але при цьому вас цікавить бюджетна модель, то пам'ятайте, що перевагу ви можете віддати магнітній установці . Вона менш функціональна, але легко справляється з поставленими завданнями. На дисплеї ви завжди побачите всю необхідну інформацію (швидкість бігу, витрачені калорії тощо). До речі, цих даних цілком вистачить, щоб повністю контролювати свою вагу. Але для складання складніших програм тренувань вам знадобиться електрична модель із вбудованою панеллю керування та великим функціоналом.

Спочатку встановіть для себе, які опції вам будуть корисні. Деяким до вподоби, коли датчики для вимірювання пульсу розташовуються на поручнях. А інші спортсмени віддають перевагу сенсорним моделям, в яких для проведення вимірювань достатньо прикласти лише палець.

управління біговою доріжкою

Головне слідкувати за наявністю спеціального ключа безпеки. Завдяки такому зручному елементу можна додатково убезпечити себе під час тренувань, оскільки якщо ви підсковзнетесь та впадете, ключ автоматично зупинить доріжку. А це, у свою чергу, дозволить звести до мінімуму ризик отримання травм під час занять.

Також наявність дисплея на доріжці може бути підтвердженням величезної кількості функцій та вбудованих програм. Завдяки таким опціям ви зможете створювати унікальні тренування, спрямовані на досягнення конкретної мети, а саме на підвищення витривалості організму, активного зменшення обсягів на талії і т.д.). До речі, складаються програми на базі досліджень фахівців, тому отримати бажаний ефект можна легко. Для цього вам просто потрібно встановити програму на основі ваших параметрів, а доріжка автоматично приведе в дію полотно з урахуванням саме ваших особливостей фігури.

Не знаєте, що краще бігова доріжка чи орбітрек ? Тоді зверніть увагу на доріжку із вбудованою програмою підтримки пульсу. При інтенсивних навантаженнях ваш пульс буде підтримуватись у певних межах. Звичайно, ви можете самостійно контролювати дані, але все ж таки не відволікатися під час тренувань і слухати будь-які музичні композиції завжди набагато приємніше.

Як вибрати бігову доріжку: кут тренажера

Кут нахилу – ще один критерій, який впливає на вибір моделі. Зазвичай на ринку спортивних товарів представлено лише кілька позицій:

  1. моделі, в яких кут нахилу залишається без змін . Має на увазі такий тренажер те, що тренування проходитимуть виключно в горизонтальному положенні;
  2. тренажери, в яких кут нахилу може змінюватися, але вручну . У таких моделях полотно може підніматися із задньої сторони, але при цьому поміняти кут нахилу ви зможете тільки після того, як зійдете з бігової доріжки і тільки вручну;
  3. автоматичний кут нахилу означає, що полотно змінюватиме своє положення повністю в автоматичному режимі. Пам'ятайте, що таку можливість надасть лише електрична модель. При цьому кут можна відрегулювати прямо на панелі управління тренажером. Причому вам не потрібно буде зупиняти тренування.

Що краще велотренажер або бігова доріжка - вирішувати вам, але все ж таки електричний тренажер має безліч переваг і така опція, як кут нахилу дозволить відчути на собі всі переваги сучасного обладнання для активних занять спортом.

Швидкість бігових доріжок

Швидкість тренажерів безпосередньо залежить від їхньої потужності, тому при виборі моделі враховуйте безліч факторів: бажаний результат, програми занять тощо. Це дозволить зрозуміти, як підібрати магнітну бігову доріжку, а як електричну модель. Адже фактично можна поділити тренажери на кілька категорій:

  • моделі зі швидкістю до 7 км/год дають можливість займатися класичною чи швидкою ходьбою;
  • швидкість від 8 км/година - традиційний біг;
  • швидкість вище 10 км/год вважається середнім бігом;
  • біг підтюпцем ви можете здійснити на тренажерах зі швидкістю 12 км/год;
  • моделі зі швидкістю 15 км/год дозволять інтенсивно бігати (що актуально для тих, хто хоче скинути зайву вагу та підвищити витривалість тіла).

Амортизація тренажерів

амортизація бігової доріжки

Амортизація є практично у всіх моделях тренажерів для бігу. З її допомогою можна суттєво знизити навантаження на опорно-руховий апарат під час занять. При цьому рівень амортизації залежить від ваги користувача і при високих показниках, він сягатиме максимальних позначок. Природно, ціна впливає на показники амортизації, тому у тренажерів преміум рівня амортизація в рази краща за аналоги. Найчастіше фахівці виправдовують високу ціну на бігові доріжки саме покращеною амортизацією. На їхню думку, від амортизації залежить міцність усієї конструкції, програмні курси та їх кількість, ефективність тренувань загалом і навіть їх тривалість та інтенсивність.

Тому, якщо вас цікавить максимально міцна модель тренажера, окрім інших технічних характеристик, зверніть увагу в описі на показники амортизації. Вони допоможуть вам визначити, чи варто купувати цю модель чи краще віддати перевагу іншому тренажеру.

Як вибрати бігову доріжку по виробнику?

Компанія-виробник іноді відіграє ключову роль при виборі моделі тренажера. Це зумовлено тим, що популярний бренд ретельно стежить за своєю репутацією, тому модернізація виробництва та відмінна якість продукції – це головне правило, якого дотримуються усі відомі торгові марки. Не секрет, що за гучне ім'я та якість покупцю доведеться заплатити, але багато в чому витрати цілком виправдані.

По-перше, перевірена компанія при виготовленні продукції використовує лише передові технології та матеріали преміум рівня. А це гарантує будь-якому користувачеві відмінну якість та тривалий експлуатаційний термін тренажера. Програмне забезпечення – ще один момент, на який звертають увагу відомі компанії. До речі, світові спортивні бренди модернізують моделі тренажерів і надають можливість бігати в максимально комфортних умовах.

По-друге, покупці завжди можуть розраховувати на якісне сервісне обслуговування і, звичайно ж, офіційну гарантію на покупку. Безкоштовний ремонт та технічне обслуговування доступні кожному користувачеві протягом 5 років. Але все ж таки перед покупкою слід уточнити цей момент у продавця, тому що більш бюджетні компанії не надають такої можливості і ремонт здійснюється безпосередньо за рахунок користувача.